Etalagebenen is een vaataandoening: de slagaderen in een of beide benen zijn dan door slagaderverkalking vernauwd. Dit wordt ook wel 'claudicatio intermittens' genoemd. 

 

Door deze vernauwing vermindert de bloedtoevoer naar de beenspieren en krijgen die minder zuurstof. Dit kan resulteren in pijnklachten bij het lopen waardoor men meestal minder of op een inefficiënte manier gaat lopen (dit kost veel extra energie en zuurstof). Bovendien kan een verkeerd looppatroon blessures veroorzaken, waardoor men mogelijk langdurig niet kan lopen.

 

Looptherapie verbetert de looptechniek, de lichamelijke conditie en leert omgaan met de pijn. Uiteindelijk wordt gewerkt naar zelfstandig trainen. Voor het behoud van het behaalde resultaat is het belangrijk om dit trainingsprogramma dagelijks te onderhouden en een gezonde leefstijl te handhaven.

Uit onderzoek blijkt dat de maximale loopafstand gemiddeld genomen tenminste verdubbelt, maar vaak verdrievoudigd of verviervoudigd kan worden!

Lees meer.....

14 April 2021

Cirkels Icoon.png
REVALIDATIE NA COVID

Heeft u na het doormaken van het coronavirus aanhoudend fysieke klachten? Denk bijvoorbeeld aan aanhoudende spierpijnen, ademhalingsproblemen of sterk afgenomen conditie? Of bent u angstig geworden en bent u onzeker om te belasten? Op verwijzing van een arts kunt u in aanmerking komen voor ons behandelprogramma. Samen met Kracht ergotherapie is dit programma speciaal voor u ontwikkeld om u op professionele wijze te ondersteunen naar herstel. 

Lees meer....

3 MAART 2021

Cirkels Icoon.png
AFSCHEID
KIKI VAN DEN BRINK - JASPERS

Met ingang van 2021 heeft Kiki besloten om te stoppen als fysiotherapeute en is hierdoor vanaf januari niet meer werkzaam bij Fysiotherapie Wooldersteen.

We zijn erg dankbaar voor de fijne samenwerking en haar inzet voor client en praktijk!

10 JANUARI 2021

Cirkels Icoon.png

Wanneer wij jong zijn denken we nog niet welke invloed onze leefstijl op dat moment heeft op onze latere gezondheid. We leven er lekker op los met alle geneugten die er zijn. Wat velen niet weten is dat al op jongere leeftijd de ongezonde keuzes in voeding, te weinig beweging en teveel stress de voedingsbodem wordt gelegd voor het ontwikkelen van chronische aandoeningen zoals Diabetes Mellitus type 2 ( suikerziekte ), hart- en vaatziekten ( arteriosclerose ), een verhoogd cholesterol of een te hoge bloeddruk. 

Lees meer....

2 April 2021

Cirkels Icoon.png
PARKINSON: de snelst groeiende hersenziekte ter wereld

Goede zorg en kwaliteit van leven voor mensen met de ziekte van Parkinson of een atypische parkinsonisme staat centraal bij de begeleiding door Astrid Vegter, onze ParkinsonNet fysiotherapeut.

Zij deelt onderstaand minicollege door Prof.Dr. Bas Bloem waarin hij de oorzaken, symptomen en behandeling van de ziekte van Parkinson bespreekt.

Verder legt hij uit waarom Parkinson de snelst groeiende hersenziekte ter wereld is.

 

 

Lees meer....

27 MAART 2021

Cirkels Icoon.png
NIEUWE COLLEGA

Met veel plezier kunnen we meedelen dat Deborah Waaijer de praktijk gaat ondersteunen!

Een gedreven collega voor algemene fysiotherapeutische behandeling maar ook gepecialiseerde oedeemfysiotherapie, begeleiding bij COPD en medische fitness. Behandelingen bij Deborah kunnen plaats vinden aan beide locaties (Steenmeijerstraat en de Klokstee) en bij indicatie aan huis

24 FEBRUARI 2021

Cirkels Icoon.png
NIEUWE COLLEGA

Vanaf 1 oktober versterkt Manon Molenkamp ons team. We zijn erg blij met haar komst! Manon is een enthousiaste fysiotherapeute met affiniteit voor gezond bewegen bij beperkingen. Ze zal zowel algemeen fysiotherapeutische behandeling als medische fitness geven op onze lokatie aan de Steenmeijerstraat en bij de Klokstee. 

25 NOVEMBER 2020

Cirkels Icoon.png