Cirkels Icoon.png
NATIONALE BALKON BEWEEGDAG 2021

Klik op de afbeelding voor meer foto's

“Balkon Bewegen staat voor: veilig en toegankelijk samen bewegen, gezelligheid met medebewoners, plezier en een activiteit waar iedereen aan mee kan doen.”

Toen wij bovenstaande voorbij zagen komen op social media, met foto’s erbij van vrolijk zwaaiende mensen met vlaggetjes, wisten wij meteen dat wij hieraan mee wilden doen! Wat een goede manier om zoveel mogelijk ouderen in beweging te brengen en een gezellige, positieve dag te laten beleven!

Het is bekend dat mensen in coronatijd minder zijn gaan bewegen. Dit vergroot het risico op kwetsbaarheid en verlies van zelfstandigheid.

 

https://www.beteroud.nl/nieuws/ouderen-bewegen-minder-tijdens-corona

Door stilzitten verslechtert ook nog eens de weerstand en dat is precies wat we nu niet willen. Voldoende beweging bevordert de gezondheid bij jong en oud. Iedereen heeft baat bij een actieve leefstijl! Er valt al grote gezondheidswinst te behalen als men een klein beetje meer gaat bewegen gedurende de dag.

https://www.beteroud.nl/vitaal-zelfstandig/beweegrichtlijnen-2017
 

In het begin van de coronacrisis hebben een aantal collega’s daarom wekelijks een inspirerende nieuwsbrief bij onze ouderen bezorgd. Heel sportief en gezond op de fiets. Hierin stonden tips om actief te blijven in coronatijd

Toen de praktijk in mei ’20 weer openging konden we onze cliënten gelukkig weer fysiek begeleiden! Maar het samenzijn in groepen, elkaar ontmoeten, lief en leed delen bij een kopje koffie zat er tot voor kort nog niet in. Een grootschalige activiteit organiseren was dan ook iets waar we enorm naar uitkeken!

Afgelopen vrijdag, 4 juni, was het dan zover...
Op het Agathaplein en bij de Hiebendaal waren de balkons prachtig versierd met vlaggetjes. Uit de muziekboxen klonken vrolijke en bekende meezingers. Bewoners stonden op de balkons of zaten op de klaargezette stoelen. En er werd getwist, gebokst, gezwaaid en vooral heel veel genoten!!

Kijk hier naar de foto’s

Wij willen Wijkracht Hengelo, en met name Ankie en Vanessa bedanken voor de fijne samenwerking bij het neerzetten van dit succes. En wat ons betreft komt er snel een vervolg!!

6 Juni 2021