MAAK HIER
UW AFSPRAAK
COPD
COPD is een aandoening van de longen en luchtwegen. Het is een chronische aandoening waarbij een goede aanpak kan leiden tot stabilisatie van de conditie van de longen en behoud of verbetering van uw zelfredzaamheid.
Een gezonde leefwijze met voldoende beweging kan de klachten verlichten. Samen met onze gespecialiseerde fysiotherapeut stelt u een individueel op maat gemaakt oefenprogramma op, gericht op uw eigen doelen en wensen. Hierbij kunt u denken aan het verbeteren van de conditie, dagelijkse activiteiten vereenvoudigen, zelfstandigheid vergroten en kwaliteit van leven verbeteren. Vervolgens gaat u oefenen in groepsverband. Dit zorgt er ook voor dat u in contact komt met lotgenoten.
Onze specialist: Manon Molenkamp en Deborah Waaijer
CARDIO VASCULAIR RISICOMANAGEMENT
Wanneer u een actieve leefstijl ontwikkelt, kunt u dagelijks meer ondernemen en kan het zijn dat u zelfs minder medicijnen nodig heeft. U bent gezonder en voelt zich beter. Deze therapie draagt hieraan bij. Het is bedoeld voor mensen met een verhoogd risico op hart- en vaatziekten.
Risicofactoren zijn:
-
verhoogd cholesterol
-
verhoogde bloeddruk
-
overgewicht
-
roken
-
weinig bewegen
Ook patiënten met hartklachten kunnen meedoen aan dit beweegprogramma. Zij moeten dan wel eerst hebben deelgenomen aan een hartrevalidatieprogramma, poliklinisch in een ziekenhuis.
De doelen en effecten zijn:
-
activeren en veranderen van uw leefstijl
-
opbouw van algehele kracht en conditie
-
eventuele afname van uw lichaamsgewicht
-
vergroten mogelijkheid dagelijkse activiteiten
-
plezier krijgen in bewegen/sporten
U voelt zich beter en actiever en heeft meer zin om iets te ondernemen!
Onze specialist: Linda Kempers
MEDISCHE FITNESS
Voelt u zich niet thuis in een sportschool of wilt u ondersteuning gebruiken bij het opbouwen/onderhouden van uw conditie? Dan kunt u onder begeleiding van een van onze fysiotherapeuten komen trainen om te werken aan zowel uw algehele conditie alsmede uw kracht, coördinatie en lenigheid. Dit kan op vaste momenten, zowel aan de Geerdinksweg als bij de Klokstee en vindt plaats in een kleine groepen van maximaal 6-7 personen. Medische fitness is voor jong en oud en aanpasbaar aan elk niveau.
Vergoeding is op eigen kosten en via automatische afschrijving, maandelijks opzegbaar.
Heeft u interesse of wilt u nadere informatie, dan horen wij dit graag.
Onze specialist: Anneloes Versteeg
GERIATRIEFITNESS (FITNESS VOOR OUDEREN)
Regelmatig bewegen en sporten heeft een positieve invloed op de gezondheid en is nog leuk ook! Dit geldt voor jong en oud, chronisch ziek of niet. Door te sporten verbetert de conditie, beweeglijkheid, spierkracht,coördinatie en balans. Dit vermindert het risico op valincidenten. Fysiotherapie Wooldersteen biedt geriatriefitness aan. Dit zijn fitnessgroepen speciaal voor ouderen waar in groepsverband (5-7 deelnemers) gesport wordt onder begeleiding van een geriatriefysiotherapeut. Voordat u gaat deelnemen wordt u getest zodat het programma goed op uw mogelijkheden afgestemd wordt.
In de groepstraining wordt gebruik gemaakt van fitnessapparaten, sport en spelmateriaal en er is aandacht voor balansoefeningen. Het is de bedoeling dat u zich dusdanig inspant dat u ook moe wordt van de training. Afsluitend is er dan het verdiende kopje koffie.
Onze specialisten: Dorien Westra en Astrid Vegter
RUNNINGTHERAPIE
Hardlopen is goed voor lichaam en geest. Vaak wordt hardlopen gebruikt lichamelijk gezonder te worden, maar hardlopen vermindert ook depressieve klachten, somberheid, en angsten, blijkt uit onderzoeken. Dit ontstaat door het vrijkomen van endorfines die stress-verlagend werken en een prettig gevoel geven. Ook kan het behalen van gestelde doelen positief werken op je zelfvertrouwen.
Met Runningtherapie wordt hardlopen als aanvullende behandelvorm gebruikt, onder begeleiding van een therapeut, om psychische klachten te behandelen. Dit alles gebeurt onder professionele begeleiding en in een groep.
Voor wie last heeft van depressieve klachten, somberheid, angsten, burn-out klachten en/of spanningsklachten en hiervoor onder behandeling is bij een hulpverlener, is deze aanvullende behandelvorm geschikt. Kortom, Runningtherapie kan bijdragen aan je geestelijke en lichamelijke welbevinden.
Wat kun je verwachten
Allereerst volgt er een intakegesprek waarin besproken wordt welke doelen je wilt behalen, hoe je lichamelijke conditie is en welke uitrusting noodzakelijk is.
Na het intakegesprek wordt er een plan gemaakt wanneer er begonnen wordt met de eerste training. Dit zal in een groep plaatsvinden.
Bij elke training straten wij met een korte voorbespreking, hoe wij de sessie in gaan en de doelen die je hebt voorgenomen. Vervolgens starten wij een korte warming-up, waarna wij gaan hardlopen volgens schema, waarbij rekening gehouden wordt met ieder eigen gestelde doelen. Dit gebeurt op een verantwoorde manier van opbouw tot een hardlooptijd van ongeveer 30 minuten.
Na afloop is er een cooling down met rek- en ontspanningsoefeningen en wordt aandacht besteed aan ademhalingsoefeningen. Afgesloten worden de sessies met een korte evaluatie.
Let op
-
De training gaat altijd door, ook als het regent of koud is. Continueren is erg belangrijk bij deze therapie
-
Verwacht wordt dat je naast 1 x per week in de groep ook 2 x per week zelfstandig gaat hardlopen.
Duur programma
Het programma duurt 10 weken. Individuele gesprekken zijn vooraf de eerste training, na 5 weken en bij afsluiting van het programma.
Kosten
De kosten voor het programma Runningtherapie bedragen € 349,00 (excl BTW).
Bij sommige zorgverzekeraars wordt Runningtherapie ( deels) vergoed. Dit kun je het beste zelf navragen bij je zorgverzekeraar.
Er zijn ook werkgevers die willen bijdrage aan je gezondheid. Vraag dit eventueel ook na bij je werkgever.
Onze specialist: Richard Kienhorst