MAAK HIER

UW AFSPRAAK

Start hier knop.png
Cirkels Icoon.png

COPD

 

 

COPD is een aandoening van de longen en luchtwegen. Het is een chronische aandoening waarbij een goede aanpak kan leiden tot stabilisatie van de conditie van de longen en behoud of verbetering van uw zelfredzaamheid.


Een gezonde leefwijze met voldoende beweging kan de klachten verlichten. Samen met onze gespecialiseerde fysiotherapeut stelt u een individueel op maat gemaakt oefenprogramma op, gericht op uw eigen doelen en wensen. Hierbij kunt u denken aan het verbeteren van de conditie, dagelijkse activiteiten vereenvoudigen, zelfstandigheid vergroten en kwaliteit van leven verbeteren. Vervolgens gaat u oefenen in groepsverband. Dit zorgt er ook voor dat u in contact komt met lotgenoten.

 

Onze specialist: Manon Molenkamp

 
Cirkels Icoon.png

CARDIO VASCULAIR RISICOMANAGEMENT

Wanneer u een actieve leefstijl ontwikkelt, kunt u dagelijks meer ondernemen en kan het zijn dat u zelfs minder medicijnen nodig heeft. U bent gezonder en voelt zich beter. Deze therapie draagt hieraan bij. Het is bedoeld voor mensen met een verhoogd risico op hart- en vaatziekten.

 

Risicofactoren zijn:

  • verhoogd cholesterol

  • verhoogde bloeddruk

  • overgewicht

  • roken

  • weinig bewegen  

 

Ook patiënten met hartklachten kunnen meedoen aan dit beweegprogramma. Zij moeten dan wel eerst hebben deelgenomen aan een hartrevalidatieprogramma, poliklinisch in een ziekenhuis.

 

De doelen en effecten zijn:  

  • activeren en veranderen van uw leefstijl

  • opbouw van algehele kracht en conditie

  • eventuele afname van uw lichaamsgewicht

  • vergroten mogelijkheid dagelijkse activiteiten

  • plezier krijgen in bewegen/sporten

 

U voelt zich beter en actiever en heeft meer zin om iets te ondernemen!

 

Onze specialist: Linda Kempers

Cirkels Icoon.png

VALPREVENTIE

Vallen en struikelen komt vaak voor bij ouderen boven de 65 jaar. Uit onderzoek is gebleken dat 30% van de mensen boven de 65 jaar minimaal één keer per jaar valt. Bij mensen ouder dan 80 jaar, neemt de kans op een valpartij toe met 50%.

Sommige mensen durven door hun valangst de deur niet meer uit en komen zo in een sociaal isolement. Het doel van het oefenprogramma is het verkleinen van de kans op een valincident en eventuele gevolgen te beperken. Tijdens de training wordt uiteraard rekening gehouden met uw niveau van lichamelijk functioneren.

 

De cursus is geschikt voor iedereen die bang is om te vallen, onzeker loopt, vaak struikelt of reeds gevallen is. We nemen een aantal balans- en krachttesten af om de problemen in kaart te brengen en  kijken of er in de dagelijkse leefomgeving situaties zijn die het risico op een valincident vergroten.

Vervolgens wordt er een programma op maat opgesteld waarbij naast kracht- en balansoefeningen ook aandacht wordt besteed aan het weer opstaan na een val en indien toch noodzakelijk het aanleren van het lopen met een rollator of stok.

Indien u niet naar de praktijk kan komen bestaat er ook de mogelijkheid dat wij bij u aan huis komen.

 

Onze specialisten: Dorien Westra en Astrid Vegter

 
Cirkels Icoon.png

MEDISCHE FITNESS

Voelt u zich niet thuis in een sportschool of wilt u ondersteuning gebruiken bij het opbouwen/onderhouden van uw conditie? Dan kunt u onder begeleiding van een van onze fysiotherapeuten komen trainen om te werken aan zowel uw algehele conditie alsmede uw kracht, coördinatie en lenigheid. Dit kan op vaste momenten, zowel aan de Steenmeijerstraat als bij de Klokstee en vindt plaats in een kleine groepen van maximaal 6-7 personen. Medische fitness is voor jong en oud en aanpasbaar aan elk niveau.

Vergoeding is op eigen kosten en via automatische afschrijving, maandelijks opzegbaar.

Heeft u interesse of wilt u nadere informatie, dan horen wij dit graag.

Onze specialisten: Stef Kuipers, Annemarie van der Meulen, Manon Molenkamp en Deborah Waaijer

 
Cirkels Icoon.png

GERIATRIEFITNESS (FITNESS VOOR OUDEREN)

Regelmatig  bewegen en sporten heeft een positieve invloed op de gezondheid en is nog leuk ook! Dit geldt voor jong en oud, chronisch ziek of niet. Door te sporten verbetert de conditie, beweeglijkheid, spierkracht,coördinatie en balans.  Dit vermindert het risico op valincidenten. Fysiotherapie Wooldersteen biedt geriatriefitness aan. Dit zijn fitnessgroepen speciaal voor ouderen waar in groepsverband (5-7 deelnemers) gesport wordt onder begeleiding van een geriatriefysiotherapeut.  Voordat u gaat deelnemen wordt u getest zodat het programma goed op uw mogelijkheden afgestemd wordt.

In de groepstraining wordt gebruik gemaakt van fitnessapparaten, sport en spelmateriaal en er  is  aandacht voor balansoefeningen. Het is de bedoeling dat u zich dusdanig inspant dat u ook moe wordt van de training. Afsluitend is er dan het verdiende  kopje koffie.

 

Onze specialisten: Dorien Westra en Astrid Vegter