MAAK HIER

UW AFSPRAAK

Start hier knop.png
 
 
Cirkels Icoon.png

COPD

 

 

COPD is een aandoening van de longen en luchtwegen. Het is een chronische aandoening waarbij een goede aanpak kan leiden tot stabilisatie van de conditie van de longen en behoud of verbetering van uw zelfredzaamheid.


Een gezonde leefwijze met voldoende beweging kan de klachten verlichten. Samen met onze gespecialiseerde fysiotherapeut stelt u een individueel op maat gemaakt oefenprogramma op, gericht op uw eigen doelen en wensen. Hierbij kunt u denken aan het verbeteren van de conditie, dagelijkse activiteiten vereenvoudigen, zelfstandigheid vergroten en kwaliteit van leven verbeteren. Vervolgens gaat u oefenen in groepsverband. Dit zorgt er ook voor dat u in contact komt met lotgenoten.

 

Onze specialist: Manon Molenkamp en Deborah Waaijer

 
Cirkels Icoon.png

CARDIO VASCULAIR RISICOMANAGEMENT

Wanneer u een actieve leefstijl ontwikkelt, kunt u dagelijks meer ondernemen en kan het zijn dat u zelfs minder medicijnen nodig heeft. U bent gezonder en voelt zich beter. Deze therapie draagt hieraan bij. Het is bedoeld voor mensen met een verhoogd risico op hart- en vaatziekten.

 

Risicofactoren zijn:

  • verhoogd cholesterol

  • verhoogde bloeddruk

  • overgewicht

  • roken

  • weinig bewegen  

 

Ook patiënten met hartklachten kunnen meedoen aan dit beweegprogramma. Zij moeten dan wel eerst hebben deelgenomen aan een hartrevalidatieprogramma, poliklinisch in een ziekenhuis.

 

De doelen en effecten zijn:  

  • activeren en veranderen van uw leefstijl

  • opbouw van algehele kracht en conditie

  • eventuele afname van uw lichaamsgewicht

  • vergroten mogelijkheid dagelijkse activiteiten

  • plezier krijgen in bewegen/sporten

 

U voelt zich beter en actiever en heeft meer zin om iets te ondernemen!

 

Onze specialist: Linda Kempers

Cirkels Icoon.png

MEDISCHE FITNESS

Voelt u zich niet thuis in een sportschool of wilt u ondersteuning gebruiken bij het opbouwen/onderhouden van uw conditie? Dan kunt u onder begeleiding van een van onze fysiotherapeuten komen trainen om te werken aan zowel uw algehele conditie alsmede uw kracht, coördinatie en lenigheid. Dit kan op vaste momenten, zowel aan de Steenmeijerstraat als bij de Klokstee en vindt plaats in een kleine groepen van maximaal 6-7 personen. Medische fitness is voor jong en oud en aanpasbaar aan elk niveau.

Vergoeding is op eigen kosten en via automatische afschrijving, maandelijks opzegbaar.

Heeft u interesse of wilt u nadere informatie, dan horen wij dit graag.

Onze specialisten: Stef Kuipers, Manon Molenkamp en Deborah Waaijer

 
Cirkels Icoon.png

GERIATRIEFITNESS (FITNESS VOOR OUDEREN)

Regelmatig  bewegen en sporten heeft een positieve invloed op de gezondheid en is nog leuk ook! Dit geldt voor jong en oud, chronisch ziek of niet. Door te sporten verbetert de conditie, beweeglijkheid, spierkracht,coördinatie en balans.  Dit vermindert het risico op valincidenten. Fysiotherapie Wooldersteen biedt geriatriefitness aan. Dit zijn fitnessgroepen speciaal voor ouderen waar in groepsverband (5-7 deelnemers) gesport wordt onder begeleiding van een geriatriefysiotherapeut.  Voordat u gaat deelnemen wordt u getest zodat het programma goed op uw mogelijkheden afgestemd wordt.

In de groepstraining wordt gebruik gemaakt van fitnessapparaten, sport en spelmateriaal en er  is  aandacht voor balansoefeningen. Het is de bedoeling dat u zich dusdanig inspant dat u ook moe wordt van de training. Afsluitend is er dan het verdiende  kopje koffie.

Onze specialisten: Dorien Westra en Astrid Vegter

 
Cirkels Icoon.png

WANDELGROEPEN

Dagelijks een (half) uurtje wandelen, daar kan geen pil tegenop! Het zorgt voor vermindering van stress, versterkt uw spieren, hart- en longen, uw geheugen wordt beter en het prikkelt de creatieve geest! Daarnaast is het ook nog één van de meest verantwoorde manieren van bewegen. 

Wandelgroep 

Wilt u op een laagdrempelige manier beginnen met bewegen, maar weet u niet zo goed hoe? Of wandelt u liever niet alleen? Dan zijn onze wandelgroepen wellicht wat voor u!

 

We wandelen in en rondom de Woolderes. Het uitgangspunt van onze wandelgroepen is dat iedereen kan deelnemen aan het wandelen. Met of zonder lichamelijke klachten, met of zonder loophulpmiddel: Iedereen is welkom! Wij passen het programma zo aan dat ieder op zijn eigen niveau wordt uitgedaagd. Het vertrekpunt is de praktijk en uiteraard wordt er afgesloten met een kopje koffie. 

 

Voor wie is de wandelgroep?

De wandelgroep is voor mensen die een stok achter de deur nodig hebben om te willen wandelen en te blijven wandelen in een gezellige groep onder professionele begeleiding.

 

Weet u niet zeker of dit iets voor u is? U kunt altijd vrijblijvend een keer mee wandelen!

Het is niet nodig om onder behandeling of bekend te zijn in onze praktijk.

Wilt u graag meer weten? Klik dan hier voor aanvullende informatie. 

 

Onze specialisten: Deborah