Cirkels Icoon.png

“Balkon Bewegen staat voor: veilig en toegankelijk samen bewegen, gezelligheid met medebewoners, plezier en een activiteit waar iedereen aan mee kan doen.”

Toen wij bovenstaande voorbij zagen komen op social media, met foto’s erbij van vrolijk zwaaiende mensen met vlaggetjes, wisten wij meteen dat wij hieraan mee wilden doen! Wat een goede manier om zoveel mogelijk ouderen in beweging te brengen en een gezellige, positieve dag te laten beleven!

Het is bekend dat mensen in coronatijd minder zijn gaan bewegen. Dit vergroot het risico op kwetsbaarheid en verlies van zelfstandigheid.

Lees meer....

6 Juni 2021

15 jaar geleden was ik mijn reis aan het plannen naar Australië (en Nieuw Zeeland), om al backpackend en werkend het hele land rond te reizen. Het was een fantastische ervaring met als souvenir een echte Australische man, die met mij mee kwam naar Hengelo. Hij leerde Nederlands met een Twents accent, we reisden door Europa, kochten een heerlijk huis en kregen twee prachtige kindjes. Mijn carrière als fysiotherapeut was inmiddels met de specialisaties duizeligheid en psychosomatiek aangevuld. We zijn erg tevreden!

Toen kwam Corona….Stilstand of hollen? Vele nieuwe inzichten en vraagstukken in het leven.

Een van de vraagstukken in de eerste lockdown, zette mij aan het denken.

Lees meer.....

5 Mei 2021

Cirkels Icoon.png
Cirkels Icoon.png

De Koningsdag 2021 Bootcamp was een succes! Geheel in oranje stijl nodigde Fysiotherapie Wooldersteen de 'medische fitnessers' uit om op gepaste wijze een bijdrage te leveren voor eigen gezondheid (en natuurlijk ook een beetje voor de koning 🤴🏼). In 2 tallen werd een intensief parcours afgelegd met afwisselende oefeningen. Uiteindelijk werd afgesloten met een voedzame en verantwoorde snack. 

Dank allemaal voor jullie enthousiasme

en fanatieke inzet!

Op deze pagina ziet u een impressie van de avond en de recepten van de gezonde tractatie

2021-04-28_10.26.08.jpg

29 April 2021

PARKINSON: de snelst groeiende hersenziekte ter wereld

Goede zorg en kwaliteit van leven voor mensen met de ziekte van Parkinson of een atypische parkinsonisme staat centraal bij de begeleiding door Astrid Vegter, onze ParkinsonNet fysiotherapeut.

Zij deelt onderstaand minicollege door Prof.Dr. Bas Bloem waarin hij de oorzaken, symptomen en behandeling van de ziekte van Parkinson bespreekt.

Verder legt hij uit waarom Parkinson de snelst groeiende hersenziekte ter wereld is.

 

 

Lees meer....

27 MAART 2021

Cirkels Icoon.png
NIEUWE COLLEGA

Met veel plezier kunnen we meedelen dat Deborah Waaijer de praktijk gaat ondersteunen!

Een gedreven collega voor algemene fysiotherapeutische behandeling maar ook gepecialiseerde oedeemfysiotherapie, begeleiding bij COPD en medische fitness. Behandelingen bij Deborah kunnen plaats vinden aan beide locaties (Steenmeijerstraat en de Klokstee) en bij indicatie aan huis

24 FEBRUARI 2021

Cirkels Icoon.png

Wanneer wij jong zijn denken we nog niet welke invloed onze leefstijl op dat moment heeft op onze latere gezondheid. We leven er lekker op los met alle geneugten die er zijn. Wat velen niet weten is dat al op jongere leeftijd de ongezonde keuzes in voeding, te weinig beweging en teveel stress de voedingsbodem wordt gelegd voor het ontwikkelen van chronische aandoeningen zoals Diabetes Mellitus type 2 ( suikerziekte ), hart- en vaatziekten ( arteriosclerose ), een verhoogd cholesterol of een te hoge bloeddruk. 

Lees meer....

2 April 2021

Cirkels Icoon.png

Etalagebenen is een vaataandoening: de slagaderen in een of beide benen zijn dan door slagaderverkalking vernauwd. Dit wordt ook wel 'claudicatio intermittens' genoemd. 

 

Door deze vernauwing vermindert de bloedtoevoer naar de beenspieren en krijgen die minder zuurstof. Dit kan resulteren in pijnklachten bij het lopen waardoor men meestal minder of op een inefficiënte manier gaat lopen (dit kost veel extra energie en zuurstof). Bovendien kan een verkeerd looppatroon blessures veroorzaken, waardoor men mogelijk langdurig niet kan lopen.

 

Looptherapie verbetert de looptechniek, de lichamelijke conditie en leert omgaan met de pijn. Uiteindelijk wordt gewerkt naar zelfstandig trainen. Voor het behoud van het behaalde resultaat is het belangrijk om dit trainingsprogramma dagelijks te onderhouden en een gezonde leefstijl te handhaven.

Uit onderzoek blijkt dat de maximale loopafstand gemiddeld genomen tenminste verdubbelt, maar vaak verdrievoudigd of verviervoudigd kan worden!

Lees meer.....

14 April 2021

Cirkels Icoon.png
REVALIDATIE NA COVID

Heeft u na het doormaken van het coronavirus aanhoudend fysieke klachten? Denk bijvoorbeeld aan aanhoudende spierpijnen, ademhalingsproblemen of sterk afgenomen conditie? Of bent u angstig geworden en bent u onzeker om te belasten? Op verwijzing van een arts kunt u in aanmerking komen voor ons behandelprogramma. Samen met Kracht ergotherapie is dit programma speciaal voor u ontwikkeld om u op professionele wijze te ondersteunen naar herstel. 

Lees meer....

3 MAART 2021

Cirkels Icoon.png