top of page
OTAGO Website header_edited.jpg

MAAK HIER

UW AFSPRAAK

Start hier knop.png

Voorkom vallen:
verbeter uw kracht en evenwicht met het Otago oefenprogramma

Cirkels Icoon.png

Wilt u steviger op uw benen staan tijdens de dagelijkse activiteiten?
Volg dan bij ons het Otago oefenprogramma. Zo verbetert u snel uw kracht en  evenwicht waardoor de kans dat u valt afneemt.

Uw dagelijkse activiteiten met vertrouwen tegemoet

Uiteraard wilt u zo lang mogelijk actief blijven en zelfstandig wonen. Maar als u ouder wordt, worden de dagelijkse activiteiten misschien wat lastiger. Merkt u bijvoorbeeld dat u wel eens moeite heeft met het opstaan uit een stoel of regelmatig uw evenwicht verliest? Met het effectief bewezen Otago
oefenprogramma kunt u uw spierkracht en evenwicht enorm verbeteren. De kans om te vallen wordt daarmee aanzienlijk kleiner. Door deel te nemen aan het Otago oefenprogramma ervaren deelnemers meer zekerheid in het uitvoeren van de dagelijkse activiteiten.

Ervaring Otago deelnemer: “Ik voel mij echt veel zekerder op de been. Ik merk dat ik minder angst heb om te vallen, makkelijker de trap op loop en een boodschapje haal. Het is ook zo fijn dat er echt wordt gekeken naar wat ik persoonlijk aankan.”


Ervaring Otago instructeur: “De oefeningen van het Otago programma zijn duidelijk en de begeleiding is heel gestructureerd. Ik merk dat de deelnemers meer vertrouwen krijgen in het eigen kunnen en ook thuis actiever worden.”

(Dorien Westra)

Een oefenprogramma op maat


Tijdens het Otago programma doet u verschillende oefeningen die uw beenspieren sterker maken en uw evenwicht verbeteren. Geleidelijk worden de oefeningen steeds uitdagender.


Fysiotherapie Wooldersteen biedt het Otago oefenprogramma aan in groepsverband.
Iedere week traint u samen met andere deelnemers in een kleine groep. Na afloop is er een welverdiend kopje koffie of thee! 


Naast deze groepsles krijgt u een aantal oefeningen op maat die u thuis, twee keer per week
doet. Maar Otago is meer dan thuis oefeningen doen! U krijgt ook een persoonlijk wandelschema.
Minimaal twee keer per week gaat u volgens dit schema wandelen.

Begeleiding


U wordt begeleidt door gecertificeerde Otago instructeurs. Binnen fysiotherapie Wooldersteen zijn dit geriatriefysiotherapeuten die een speciale opleiding tot Otago instructeur hebben gevolgd.

De instructeur begeleidt u op uw eigen niveau en in uw eigen tempo.

Nieuwsgierig of geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op voor meer informatie en een vrijblijvende proefles!

bottom of page